Skip to content

Näin saat apua maksu-ja velkaongelmiin

shutterstock_1588320151 (1)

Meistä jokainen voi kohdata maksuvaikeuksia - odottamaton lasku, työttömyys, sairaus tai muu elämänkriisi voi johtaa tilanteeseen, jossa taloudelliset haasteet alkavat tuntua ylitsepääsemättömiltä. Maksuvaikeuksille eivät ole immuuneja edes hyvätuloiset, vaan elämä voi heittää kenen tahansa eteen haasteita, jotka horjuttavat taloudellista vakautta. Onneksi apua on saatavilla ja olemassa on resursseja ja organisaatioita, jotka auttavat selviämään.

Hae apua heti, kun oma taloustilanne herättää jatkuvaa huolta ja mielessä pyörii esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:

  • Miten selviän veloistani?
  • Mihin kaikki rahani katoavat?
  • Miten pärjään, kun rahani eivät riitä pakollisiin menoihin?

Muistathan, että tärkeintä maksuvaikeuksissa on, ettet jää yksin. Ota rohkeasti yhteyttä palveluihin ja ammattilaisiin. Ne ovat olemassa auttaakseen sinua, jokaisella meistä on oikeus pyytää apua ja tukea. Jokainen tilanne on ratkaistavissa ja muutos parempaan on mahdollinen. Katso alta vinkkimme tahoista, jotka auttavat erilaisissa tilanteissa!

Auttavia palveluita maksu-ja talousvaikeuksista kärsiville

Kuten niin monessa muussakin asiassa, ensimmäisen, ratkaisevan askeleen ottaminen on vaikeinta. Maksuongelmia kohdattaessa voi olla vaikea tietää mitä tehdä ja millaisia ratkaisukeinoja on olemassa? Olemme koonneet alle erilaisia tahoja, jotka auttavat maksuvaikeuksia kohdanneita. Palvelu on monessa tapauksessa täysin maksutonta!

💜 Neuvontapalvelut: Yksi ensimmäisistä paikoista, johon kannattaa olla yhteydessä on Takuusäätiö. He tarjoavat maksutonta velkaneuvontaa puhelimitse tai chatissa ja neuvovat myös vaihtoehdoista, joilla maksuvaikeudet saadaan hallintaan. Ota yhteyttä Takuusäätiöön täällä!

Maksutonta talous-ja velkaneuvonta saa myös valtion oikeusaputoimistosta.

💜 Yleishyödylliset organisaatiot: Esimerkiksi sosiaalitoimistot ja järjestöt tarjoavat neuvontaa ja tukea taloudellisissa kysymyksissä. KELA:n palvelut sisältävät myös taloudelliseen tukeen liittyvää neuvontaa ja ohjausta.

Diakoniatyön kautta on mahdollista saada keskusteluapua raha- ja velkatilanteen selvittelyyn liittyen. Diakoniatyöstä voi myös akuutissa tilanteessa saada taloudellista avustusta. Avun saanti ei edellytä kirkkoon kuulumista. Raha-asianeuvonta Rari tarjoaa osana kirkon diakoniatyötä neuvontaa arjen raha-asioiden hoitamiseen. Pääset neuvontaan täältä!

Ruoka-apu.fi-sivun kautta voit etsiä ruoka-aputapahtumia ja edullisia/maksuttomia ateriointimahdollisuuksia paikkakunnaltasi.

Talousneuvola on matalan kyynnyksen palvelu, jossa voit ilman ajanvarausta keskustella raha-asioista asiantuntijoiden kanssa. Saat neuvoja ja voitte kartoittaa yhdessä eri vaihtoehtoja.

💜 Yksityiset velkaneuvojat: Jos tarvitset henkilökohtaisempaa apua, yksityiset velkaneuvojat voivat auttaa. Heillä on asiantuntemusta erilaisista velkaongelmista ja he voivat tarjota kattavia ratkaisuja tilanteestasi riippuen.

Esimerkiksi velkapuhelin.fi auttaa nopeasti puhelimitse.

💜 Oma pankki: Jos sinulla on velkaa, kannattaa ottaa yhteyttä omaan pankkiisi ja keskustella tilanteestasi. He voivat tarjota tietoa mahdollisista ratkaisuista maksuvaikeuksiisi, kuten lainajärjestelyistä ja takaisinmaksuaikataulun muutoksista.

💜 Perintätoimistot. Mikäli laskusi ovat menneet perintään ja postiluukussa odottelee perintätoimiston logolla varustettu kirje, ei hätää! Perintätoimistoille on arkipäivää neuvotella erilaisista maksusuunnitelmista ja ratkaisuista, joilla sopia veloista ennen maksuhäiriömerkinnän syntyä.