Skip to content

Tietoa kuluttajalle

 

 

Saitko meiltä postia?

sain postia uuvalta (1)

Söikö koira laskusi, oliko laskulla väärät yhteystiedot, heittikö elämä eteen haasteita vai tapahtuiko ihan vain unohdus? Jos lasku jäi maksamatta ja sait Uuvan nimissä postia;  laskun, maksuhuomautuksen tai perintäkirjeen niin ei hätää, oli tilanne mikä tahansa asiat järjestyvät kyllä.

Tiedämme, että syitä miksi lasku voi jäädä maksamatta on lukemattomia ja kuka tahansa voi joutua tilanteeseen, jossa elämäntilanne on muuttunut haasteelliseksi. 

Jos sait meiltä maksuhuomautuksen tai perintäkirjeen ja maksat laskusi eräpäivään mennessä, on asia tällöin osaltamme loppuun käsitelty. Muistathan, että maksamaton velka voi johtaa luottotietomerkintään, joten oli tilanne mikä tahansa kannattaa asia sopia ennen oikeudellista perintää. 

Mikäli laskun maksaminen on sinulle haasteellista eräpäivään mennessä, ota mahdollisimman aikaisessa vaiheessa yhteyttä asiakaspalveluumme sopiaksesi kanssamme maksusuunnitelmasta. Velan voi maksaa myös pienemmissä erissä. Laadimme mielellämme sinulle sopivan maksuaikataulun.

Onko sinulla kysyttävää laskuihin liittyen?

Kirjautumalla Oma Uuva:an näet henkilökohtaisen tilanteesi ja löydät ratkaisuja mielen päällä oleviin kysymyksiin. Voit tarvittaessa olla yhteydessä myös asiakaspalveluumme. Autamme kaikissa kysymyksissä arkisin klo 9.00-16.00.

✉️  asiakaspalvelu@uuva.fi

📞 (09) 4134 5151

sain postia uuvalta

 

Haluan tarkistaa omat tietoni

Haluatko tarkistaa, mitä tietoja Uuvalla on sinusta?  Suhtaudumme tietoturvaan erittäin vakavasti ja jokaisella on oikeus tarkistaa omat henkilökohtaiset tietonsa.

Voit täyttää ja lähettää meille tietoturvatarkastus-lomakkeen, niin lähetämme sinulle pyytämäsi tiedot.

Tarkista henkilökohtaiset tietosi

Kuluttaja-asiakkaalle

Nimetön malli (2)

Palveluhinnastomme

Katso palveluhinnastostamme keskeiset muistutus-ja perintätoimenpiteisiin liittyvät kulut ja palvelumaksut. 

Katso palveluhinnasto
Nimetön malli (3)

Lue vinkkejämme taloudenhallintaan

Tutustu artikkeleihimme, jotka tarjoavat sinulle välineitä ja vinkkejä oman taloutesi hallintaan ja siihen, miten voit saada apua haastavissakin tilanteissa. 

Lue artikkeleitamme

Näin toimii kuluttajaperintä

Laskun eräpäivä
Al­ku­pe­räi­nen las­ku jää mak­sa­mat­ta erä­päi­vään men­nes­sä.
Muistutus
Ku­lut­ta­ja­pe­rin­näs­sä las­kun erä­päi­vän ja huo­mau­tus­vä­lin on ol­ta­va 14 päi­vää.
1. Maksuvaatimus
1. Maksuvaatimus

En­sim­mäi­nen pe­rin­tä­kir­je eli mak­su­vaa­ti­mus lä­he­te­tään ve­lal­li­sel­le, jos (1) mak­su­muis­tu­tuk­ses­ta on ku­lu­nut vä­hin­tään 14 päi­vää; (2) em­me ole saa­neet vie­lä mak­su­suo­ri­tus­ta. Mak­su­vaa­ti­muk­ses­sa ku­lut­ta­ja­ve­lal­li­sel­le an­ne­taan mak­su­ai­kaa 12 vuo­ro­kaut­ta.

 

2. Maksuvaatimus
El­lei ve­lal­li­nen ole so­pi­nut mak­sus­ta tai mak­sa­ mää­rä­ajas­sa, lä­he­täm­me toi­sen mak­su­vaa­ti­muk­sen, jos­sa on my­ös mak­su­ai­kaa 12 vuo­ro­kaut­ta. Tar­vit­ta­es­sa olem­me ve­lal­li­seen yh­tey­des­sä my­ös pu­he­li­mit­se.
Oikeudellinen perintä
El­lei ve­lal­li­nen vie­lä­kään mak­sa tai ole so­pi­nut mak­sus­ta, saa­ta­va siir­re­tään Uuva Oy:n te­ke­män ar­vi­on pe­rus­teel­la oi­keu­del­li­seen pe­rin­tään. Otamme sinuun yhteyttä ennen oikeudellisen perinnän aloittamista.
Jälkiperintä
Mi­kä­li ve­lal­li­sen mak­su­ky­ky on huo­no, ei­kä oi­keu­del­li­seen pe­rin­tään ole jär­ke­vä sil­lä het­kel­lä ryh­tyä, siir­räm­me saa­ta­van jäl­ki­pe­rin­tääm­me. Jäl­ki­pe­rin­näs­sä Uuva Oy jat­kaa saa­ta­van pe­rin­tää huo­leh­ti­en myös ve­lan van­hen­tu­mi­sen kat­kai­se­mi­ses­ta. Ve­lal­li­sen mak­su­ky­vyn myö­hem­min pa­ran­tu­es­sa aloi­tam­me oi­keu­del­li­sen pe­rin­nän.

Usein kysyttyjä kysymyksiä 

 

Olen maksanut laskun vahingossa kahteen kertaan. Miten saan rahani takaisin?

Jos olet maksanut laskun alkuperäiselle laskuttajalle, tarvitsemme sinulta kuitin maksusta. Lähetä se asiakaspalveluumme.

Jos olet maksanut laskun myöhässä ja perintätoimet on ehditty aloittaa ennen maksuasi, tulee sinun maksaa myös perintäkulut.

Sain laskun, miten voin maksaa sen?
Maksa Uuva Oy:ltä saamasi lasku, maksumuistutus tai perintäkirje seuraamalla laskussa olevia maksuohjeita. Asia hoituu näin yksinkertaisesti! Mikäli sinulla on kysymyksiä laskuun liittyen, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.
Lähetin teille sähköpostia. Millainen vastausaika teillä on?

Vastaamme sinulle mahdollisimman pian, kuitenkin 1-2 päivän kuluessa.

Sain teiltä laskun, mutta olen maksanut sen jo alkuperäiselle laskuttajalle

Jos olet maksanut laskun alkuperäiselle laskuttajalle, tarvitsemme sinulta kuitin maksusta. Lähetä kuittisi asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@uuva.fi.

Jos olet maksanut laskun myöhässä ja perintätoimet on ehditty aloittaa ennen maksuasi, tulee sinun maksaa myös perintäkulut.

Ehdin maksaa laskun, mutta sain silti perintäkirjeen. Miten toimin?

Jos olet maksanut laskun ennen eräpäivää, mutta olet saanut perintäkirjeen, niin lähetä meille maksutiedot sähköpostitse:

  • Milloin olet maksanut laskun
  • Kenelle olet maksanut laskun
Maksutiedot voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen: asiakaspalvelu@uuva.fi

 

Jos taas olet maksanut laskun myöhässä ja perintätoimet on ehditty aloittaa ennen maksuasi, tulee sinun maksaa myös perintäkulut.

Saamani lasku on virheellinen. Miten toimin?

Voit tehdä kirjallisen reklamaation täältä. Täytäthän kaikki kentät huolella nopeuttaaksesi asian käsittelyä.

Jos perinnän perusteesta on reklamoitu alkuperäiselle velkojalle, tulee sinun ilmoittaa siitä myös meille.

Minulla ei ole tällä hetkellä varaa maksaa laskua. Voinko tehdä maksusuunnitelman?

Kyllä, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, asiakaspalvelu@uuva.fi, niin autamme sinua parhaamme mukaan.

Kuinka paljon maksusuunnitelman tekeminen maksaa?

Maksusuunnitelman tekeminen on hinnoiteltu tapauskohtaisesti.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, asiakaspalvelu@uuva.fi, niin autamme sinua parhaamme mukaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä perinnästä

Miksi sain perintäkirjeen Uuva Oy:ltä?

Kirjeestämme löytyy aina alkuperäinen velkoja sekä perintäkirjeen peruste, eli se mitä peritään. Toimeksiantaja (alkuperäinen velkoja) löytyy oikealta ylhäältä ja laskukommentista löydät perinnän perusteen.

Jos perintä koskee valvontamaksua, löydät valvontamaksun perusteen myös kirjeestämme. Valvontamaksuun liittyvät kysymykset ja reklamaatiot tulee tehdä alkuperäiselle velkojalle eli pysäköinninvalvontaa harjoittavaan yritykseen kirjallisesti.

Jos perinnän perusteesta on reklamoitu alkuperäiselle velkojalle, tulee sinun ilmoittaa siitä myös meille.

Tarvitseeko minun maksaa perintätoimistolle?

Perintäkulujen aiheellisuus riippuu siitä, milloin lasku on maksettu ja milloin vastaavasti perintä on aloitettu ja perintäkuluja ehtinyt syntyä.

Jos et maksa, tai et sovi asiakaspalvelijoidemme kanssa maksusuunnitelmasta, perintä jatkuu. Perinnän jatkuessa tulet saamaan meiltä lisää perintäkirjeitä.

On tärkeä muistaa, että perinnän kulut kasvavat koko ajan. Pitkään jatkuneen perinnän seurauksena voi olla maksuhäiriömerkintä.

Minkälaisia kuluja perinnästä aiheutuu minulle?

Kulujen suuruus vaihtelee. Hyvänä sääntönä on, että mitä nopeammin maksat saamasi laskun, sitä pienemmät kulut sinulle aiheutuu.

Sain kirjeen käräjäoikeudesta, miten toimin?

Jos saat postia käräjäoikeudesta, kehotamme ottamaan viipymättä yhteyttä meihin osoitteeseen: asiakaspalvelu@uuva.fi

Maksusuorituksen jälkeen haaste peruutetaan ja vältät maksuhäiriömerkinnän.

Kehotamme sinua ottamaan meihin yhteyttä myös epäselvissä tapauksissa.

Mikä on viivästyskorko?

Viivästyskorko on korko, jonka velallinen joutuu suorittamaan maksun suorituksen viipyessä yli sopimuksen edellyttämän ajankohdan. Suomen Pankin sivuilta löydät Korkolain mukainen viitekorko ja viivästyskorot, % -taulukon.

Sain perintäkirjeen. Olenko siis saanut myös maksuhäiriömerkinnän luottotietoihini?

Perintäkirjeen saaminen ei tuo sinulle maksuhäiriömerkintää. Maksamalla laskun eräpäivään mennessä hoidat asian kuntoon ilman muita seurauksia.

Voit lukea blogistamme lisää siitä, miten maksuhäiriömerkintä syntyy!

En ole saanut tuotetta, jota perintäkirje koskee

Jos et ole saanut tuotetta, jota perintäkirje koskee, kannattaa olla heti yhteydessä alkuperäiseen velkojaan (tavaran toimittajaan).