Skip to content

Usein kysytyt kysymykset palveluitamme koskien

Katso alta vastaukset asiakkaitamme askarruttaviin asioihin.

UKK laskutus - perintä - rahoitus

Nimetön malli (60)

Heräsikö sinulle kysyttävää palveluitamme koskien? Katso alta usein kysytyt kysymykset laskutusta, perintää tai rahoitusta koskien!

Mikäli et löydä vastausta sinua askarruttavaan asiaan, olethan meihin suoraan yhteydessä. 

 

Ota yhteyttä

Usein kysyttyä laskutuksesta

Miten laskutuspalvelu toimii?
Palvelun käyttö on erittäin helppoa. Siirrät vain laskuaineiston sähköisesti meille, niin me hoidamme loput. Laskut lähtevät yrityksesi logoilla ja tiedoilla varustettuina.
Mitä hyötyä on laskutuspalvelusta?
Ulkoistamalla laskutuksen Uuvalle, vapautat yrityksesi aikaa ja rahaa tuottavalle toiminnalle – näin saat huomattavaa lisävauhtia kassavirtaasi. Katso yltä kattavampi listaus palvelun hyödyistä 👆
Mikä on luottosuosituspalvelu?
Luottosuosituspalvelu seuraa asiakkaittesi luottosuositusta ja kertoo kannattaako heille myydä laskulla. Tämä palvelu voidaan liittää mutkattomasti laskutuspalveluusi.
Miten Uuva Online-palvelu toimii?
Yksilöidyillä Uuva Online -tunnuksilla saat kaikki tarvitsemasi raportit, jotta pysyt ajan tasalla ja pystyt seuraamaan saataviesi tilannetta. Raportit ovat suoraan vietävissä kirjanpitoon ja tämä helpottaa kirjanpitäjän työtä.
Sopiiko laskutuspalvelunne pienelle yritykselleni?
Laskutuspalvelumme sopii kaiken kokoisille organisaatiolle, laskutusmäärästä riippumatta. Laskutuspalvelu sisältää koko laskutusprosessin laskujen tulostamisesta ja toimittamisesta aina muistutuspalveluun sekä mahdolliseen perintään asti. Kysy lisää myynniltämme!
Mitä laskutuspalvelun käyttö maksaa?
Palvelun käyttö on erittäin helppoa. Siirrät vain laskuaineiston sähköisesti meille, niin me hoidamme loput. Laskut lähtevät yrityksesi logoilla ja tiedoilla varustettuina.

Usein kysyttyä rahoituksesta

Kuinka voin hakea laskurahoitusta?
Mikäli sinulla on jo käytössä Uuvan laskutusjärjestelmä tai Uuva Cloud, voit täyttää hakemuksen suoraan siellä. Muussa tapauksessa ota yhteys myyntiimme!
Onko laskurahoituksessa riskejä?

Laskurahoitus on varsin riskitöntä ja parhaassa tapauksessa sijoitus tulevaan! 

Jos sinulla on toimiala, jossa kassa tulee turvata esimerkiksi palkanmaksun tai alihankinnan takia  ( eli rahaa on kiinni paljon, ennen kuin saat myytyä tuotteitasi), ei riskiä ole jos tuotteet tulevat myytyä. 

Mikäli rahoitat laskun tai myynnin ota se huomioon hinnoittelussa. Näin rahoituksen kulut eivät syö katettakaan. 

Voiko yritys valita, mitkä laskut se haluaa rahoittaa?
Kyllä voi, mutta yleensä rahoitetaan kaikki. Voitte kuitenkin itse päättää, mitkä laskut haluatte rahoittaa, myyntimme neuvoo tässä mielellään lisää. 
Kuinka nopeasti yritykseni voi saada laskurahoitusta?
Parhaassa tapauksessa jo saman päivän aikana. Kysy lisää myynniltämme!
Miten nopeasti rahat siirretään tililleni laskun myymisen jälkeen?
Yleisesti ottaen samana päivänä, pankkiliikenteestä hieman riippuen.

Usein kysyttyä perinnästä

Mitä hyötyä perintäpalvelustanne on?

Ammattitaidolla ja asiallisesti hoidetulla perinnällä vältetään usein hitaat ja suuria kustannuksia aiheuttavat oikeusprosessit. Pyrimme aina hyvään ja rakentavaan
yhteistyöhön toimeksiantajiemme ja velallisasiakkaiden kanssa.

Perinnän avulla rahankierto nopeutuu, valvomme suoritukset asiakkaamme puolesta päivittäin ja tilitykset suoritetaan laskukohtaisilla viitteillä päivittäin. Pähkinänkuoressa; teet yritystoiminnastasi entistä kannattavampaa kun voit olla varma, että olet maksimoinut varmuuden saada sinulle kuuluvat rahat.

Tutustu myös perintää käsitteleviin oppaisiimme!

Milloin perintä kannattaa aloittaa?

Perintä kannattaa viikko maksumuistutuksen jälkeen, jos maksusuoritusta ei ole tullut. 

Kuluttaja-ja yritysperinnän kulussa on myös jonkin verran eroja, voit tutustua näihin tarkemmin tämän sivun "Näin toimii yritysperintä" ja "Näin toimii kuluttajaperintä"- osioista.

Mitä perintäpalvelun käyttö maksaa?

Palvelussamme ei ole lainkaan avaus- eikä kuukausimaksua. Vapaaehtoinen perintä on aina maksutonta, ellei jouduta laskuttamaan esimerkiksi sopimusrikkomuksesta.

Jos joudutaan oikeudelliseen perintään, määräytyvät kulut tapauskohtaisesti. Toimeksiantaja maksaa perintäkulujen arvonlisäverot ollessaan arvonlisävelvollinen, mutta nämä voi käsitellä läpimenoeränä ja vähentää omassa verotuksessa.

Millaisia kuluja perinnästä tulee asiakkaalleni?

Kuluttajasaatavien kohdalla voidaan lain mukaan vaatia perinnästäa aiheutuvat kohtuulliset perintäkulut. Kuluttajalle lähetetystä maksumuistutuksesta voi lain mukaan vaatia 5 euron huomautuskuluja, sekä korkolain mukaista viivästyskorkoa. 

Kuluttajasaatavien perintäkulut ovat laissa säännelty ja ne nousevat saatavan pääoman mukaan. Taulukko löytyy perintälain 10. pykälästä.

Yrityssaatavissa perintäkulut ovat aina tapauskohtaisia, johon vaikuttaa tehty työ, pääoman suuruus jne. Niiden osalta ei siis ole olemassa kiinteää hinnastoa. Kysy tarvittaessa lisää myynnistämme!

Meneekö toimeksiantoni automaattisesti oikeudelliseen perintään asti?
Ei mene. Maksumuistutukset  -eli ns vapaaehtoinen perintä- lähtevät automaattisesti, mutta otamme sinuun  yhteyttä ennen oikeudellisen perinnän aloittamista ja keskustelemme asiasta kanssasi.
Miten nopeasti saan rahat?

Perinnän onnistuminen on aina tapauskohtaista ja me Uuvalla teemme parhaamme. Perintätoimiin vaikuttaa aina velallisen maksukyky ja -halu. 

Usein velallinen maksaa saatavan jo ensimmäisen perintäkirjeen jälkeen, mutta joskus velkaa joudutaan perimään pidempään joko jälkiperinnässä tai oikeudellisessa perinnässä.

Joudunko maksamaan perintäkulut itse, jos velallinen ei maksa saatavia perintätoimista huolimatta?

Et. Mikäli velallisen maksukyvyttömyydestä johtuen saatavia ei saada perittyä, jäävät perintäkulut Uuvan tappioksi.  Näin voi käydä esimerkiksi jos velallinen kuolee tai asetetaan konkurssiin, eikä pesällä ole varoja velan maksamiseen. 

Usein perintää kuitenkin jatketaan joko siirtämällä saatava jälkiperintään tai laatimalla saatavasta haastehakemus toimivaltaiselle käräjäoikeudelle. Oikea menettelytapa selvitetään aina tapauskohtaisesti.

Mitä perintätoimisto tekee?

Pelkkien laskutuspalvelujen tarjoamisen lisäksi Uuva on myös perintätoimisto. Perintätoimiston keskeisin tehtävä on kotiuttaa asiakkailleen heille kuuluvat rahat. 

Perintätoimiston tehtäviin kuuluu muun muassa:
  • Velkojen perintä: Perintätoimisto kerää velkoja velallisilta, jotka jättävät laskunsa maksamatta. 
  • Neuvottelut ja maksusopimukset: Perintätoimisto voi neuvotella asiakkaidensa kanssa maksusopimuksista, jos he ovat taloudellisissa vaikeuksissa eivätkä kykene maksamaan koko velkaansa.
  • Neuvonanto: Monet perintätoimistot tarjoavat myös neuvontaa ja tukea sekä velallisille että velkojille velkaongelmien tai perintäprosessin kysymyksissä.

Nämä toimenpiteet auttavat takamaan, että yritykset saavat maksamattomat laskunsa maksettua ja vähentävät heidän luottotappioidensa määrää.

 

Lue perintätoimiston tehtävistä tarkemmin täältä!

Jätä yhteydenottopyyntö myyntiin

Jätä alla olevalle lomakkeelle yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä  mahdollisimman pian ⏳