Skip to content

Laskutusvinkkejä aloitteleville yrittäjille: Pilvipohjaisen laskutuksen edut

laskutuspalvelu pienyrittäjälle (1)

Aloitteleva yrittäjä joutuu monessa uuden eteen; timantinkova bisnesidea ja osaaminen ei riitä, vaan pitäisi tutustua hallinnolliseen ja byrokraattiseen puoleenkin. Keskeisimpiä osa-alueita on laskutus, joka voi monelle olla melkoinen mörkö.

Haluammekin ihan ensiksi onnitella ja sen jälkeen rauhoitella tuoretta yrittäjää, laskutusta ei nimittäin tarvitse pelätä!  Tämän päivän teknologia tarjoaa ratkaisuja, jotka tekevät laskutusprosessin sujuvaksi ja tehokkaaksi. Jos oma kiinnostuksesi laskutuksen koukeroita kohtaan on nollatasoa, ei hätää. Ulkoistamalla laskutuksen ja sen seurannan voit keskittyä omiin mielenkiinnon kohteisiisi.

Kehittämämme Uuva Cloud-pilvipalvelu vastaa pienyrittäjän tarpeisiin. Syötät vain laskun perusteet ja Uuva Cloud huolehtii saatavistasi siitä eteenpäin, ilman että sinun tarvitsee tehdä mitään.

Mikäli maksua ei eräpäivään mennessä näy eikä kuulu, siirtyvät laskusi maksuvalvonnan kautta automaattisesti perintään. 

▶️ Kokeile Uuva Cloudia maksutta !

6 syytä, miksi pilvipohjainen laskutus on tärkeä työkalu aloittelevalle yrittäjälle

1. Ajansäästö. Yksi suurimmista pilvipohjaisen laskutuksen eduista on ajansäästö. Perinteisen laskutuksen sijaan, jossa sinun on luotava, tulostettava ja lähetettävä laskut itse, pilvipohjainen järjestelmä voi automatisoida nämä tehtävät. Tällöin sinulla on enemmän aikaa keskittyä liiketoimintaasi.

2. Saavutettavuus. Pilvipohjaisessa laskutuksessa kaikki asiakirjasi ja tiedot säilytetään pilvessä, mikä tarkoittaa, että voit käyttää niitä mistä tahansa, milloin tahansa, kunhan sinulla on internet-yhteys. Tämä lisää työn joustavuutta ja mahdollistaa laskutuksen myös liikkeellä ollessa.

3. Tallennustila. Pilvipohjainen laskutus väistää tarpeen säilyttää paperilaskuja, mikä vapauttaa fyysistä tallennustilaa ja tekee laskujen hallinnasta systemaattisempaa ja organisoidumpaa.

4. Reaaliaikainen seuranta. Pilvipalvelun avulla voit seurata laskujen tilaa reaaliajassa. Tämä auttaa pitämään silmällä maksuja ja mahdollistaa viivästyneiden maksujen nopean havaitsemisen.

5. Vähentynyt virheiden mahdollisuus. Automaatiolla, jota pilvipohjainen laskutus tarjoaa, virheiden mahdollisuus vähenee. Järjestelmä tarkistaa laskut automaattisesti ja varmistaa, että ne ovat oikein kirjoitettu ennen lähettämistä.

6. Saatavien seuranta ja perintätoimenpiteet. Avoimien saatavien periminen tuskin on yhdenkään yrittäjän mielipuuhaa. Kannattaa siis ehdottomasti valita pilvipalvelu, joka hoitaa myös maksuvalvonnan, sekä perintätoimenpiteet puolestasi! Uuva Cloud huolehtii laskujesi koko elinkaaresta, laskun luonnista perintään.

Pilvipohjainen laskutuspalvelu on yksi ensimmäisistä ja tärkeimmistä - ellei tärkein - softa, joka aloittelevan yrittäjän kannattaa hankkia.  Toimiva laskutus on myös osa hyvää asiakaspalvelua. Selkeät ja oikea-aikaiset laskut lisäävät asiakkaiden tyytyväisyyttä ja vähentävät mahdollisia ristiriitoja maksuasioissa.