Skip to content

Apua, sain perintäkirjeen!

shutterstock_2032893137 (1)

Harvinaislaatuinen tilanne; postilaatikkoon tai eteisen lattialle kolahtaa vanhaa kunnon etanapostia ilmaisjakelun lisäksi! Tällä kertaa se ei ole hääkutsu, synttärikortti tai ilmoitus postissa odottavasta paketista – ei, se on pahamaineinen perintäkirje.

Samassa hetkessä mieleen voi vyöryä kaikenlaisia ajatuksia ; ”mitä muka olen jättänyt maksamatta??”, ”apua, miten noloa!”, ”Olenko nyt menettänyt luottotietoni?!”, ”koskeeko tämä laskua jonka piti olla peruttu?”, ”mitä postinjakajakin nyt ajattelee…”.

Pelko pois, perintäkirje ei pure, eikä syty itsestään palamaan. Toisaalta, asia ei myöskään poistu päiväjärjestyksestä sillä, että kirjeen jättää avaamatta. Käsi ylös, jos et koskaan ole unohtanut maksaa yhtäkään laskua! Aivan kuten arvasimmekin, ei nouse kuin yksi käsi ja tämänkin käden omistaja taitaa olla vain huonomuistinen.

Miten toimia, jos saa perintäkirjeen

Ihan ensimmäisenä, avaa kirje ja tarkista, mitä laskua perintäkirjeessä karhutaan. Muista, että perintätoimisto olettaa ettei kyseistä laskua ole maksettu, eli raha ei ole vaihtanut omistajaa tehdyn sopimuksen mukaisesti. Tarkoitus ei siis ole lähettää kirjeitä piruillakseen ja ärsytysmielessä.

  • Mikäli olet maksanut kyseisen laskun ajallaan tai ennen perintäkirjeen päiväystä, lähetä sähköpostitse – tavallinenkin posti käy -alkuperäiselle velkojalle ja perintätoimistolle kuittikopio tai tarkat maksutiedot.
  • Mikäli olet maksanut alkuperäisen laskun perintäkirjeen päiväyksen jälkeen, muista maksaa myös perintäkirjeessä olevat perintäkulut. Muussa tapauksessa näitä voidaan periä erikseen.
  • Mikäli koet alkuperäisen laskun täysin aiheettomaksi, tee reklamaatio kirjallisesti alkuperäisen laskun lähettäjälle. Ilmoita asiasta myös perintätoimistolle, jotta he tietävät keskeyttää perinnän reklamaation käsittelyn ajaksi.
  • Mikäli huomaat unohtaneesi maksaa alkuperäisen laskun, maksa lasku saamallasi perintäkirjeellä. Et ole menettänyt luottotietojasi tästä, ei hätää!
  • Mikäli et pysty maksamaan laskua perintäkirjeen eräpäivään mennessä, ole yhteydessä perintätoimistoon pikimmiten. Tässä kohtaa asia on kyllä järjestettävissä ja voit sopia perintätoimiston kanssa eräpäivän siirrosta tai maksusuunnitelmasta.
  • Mikäli sinulle on vieläkin epäselvää, mistä perintäkirjeessä on kysymys, olethan yhteydessä perintätoimiston asiakaspalveluun.

Olemme täällä sinua varten

Perintäkirje ei ole iso paha mörkö, jota kannattaa pelätä. Perintä kuuluu olennaisena osana yritysten liiketoimintaan ja syitä, miksi lasku voi joutua perintään on lukemattomia! Me Uuvalla olemme täällä sitä varten, että voimme auttaa niin yritys- kuin velallisasiakkaitamme hoitamaan auki olevat laskuasiat kaikkia mahdollisimman hyvin tyydyttävällä tavalla.