Skip to content

Miten tilaan e-laskun?

shutterstock_2161327507 (1)

E-lasku on digitalisaation mukanaan tuoma oiva apuväline oman talouden hallintaan; Ei enää kadonneita laskuja tai turhia kuluja maksumuistutuksista! E-lasku on sähköinen lasku, joka liikkuu lähettäjältä vastaanottajalle sähköisesti - se tarkoittaa, että paperista laskua ei postiteta sinulle, vaan lasku ilmestyy suoraan verkkopankkiisi.

E-lasku kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön toistuvien laskujen kohdalla - esimerkiksi vuokran, puhelinlaskun, sähkölaskun tms- , jolloin sinun ei tarvitse erikseen muistaa näiden maksamista.

Viisi syytä, miksi sinunkin kannattaa tilata laskusi e-laskuina

Miksi tilaisit laskusi e-laskuina? Kysytään mieluummin näin päin; miksi ET tilaisi laskujasi e-laskuina? E-laskuissa on nimittäin monia merkittäviä hyötyjä perinteisiin paperilaskuihin verrattuna. E-laskujen tilaus ei maksa mitään, mutta voit säästää rahaa, kun et joudu maksamaan unohtuneiden laskujen korko-ja maksumuistutuskuluja.

 1. Helpompi laskujen hallinta. E-laskut tulevat suoraan verkkopankkiisi, jolloin sinun ei tarvitse hallita paperipostin kautta lähetettyjä laskuja. Voit maksaa laskun muutamalla klikkauksella, eikä sinun tarvitse syöttää pitkiä tili- tai viitenumeroita.
 2. Ei enää kadonneita laskuja. E-lasku ei katoa postissa eikä huku paperipinoon.
 3. Nopeampi laskujen maksu. Voit maksaa e-laskun heti, kun se saapuu verkkopankkiisi.
 4. Laskujen säilytys. E-laskut säilyvät verkkopankissasi, joten sinun ei tarvitse huolehtia niiden arkistoinnista. Tämä helpottaa vanhojen laskujen tarkastelua ja seurantaa.
 5. Ympäristöystävällisyys. E-laskut ovat paperittomia, joten ne auttavat säästämään luonnonvaroja ja suojelemaan ympäristöä.

Kuinka tilaan e-laskun?

E-laskun tilaamiseksi tarvitset vain verkkopankkiyhteyden ja sormen ( tai vastaavan apuvälineen). Huomioithan, että sinun tulee tehdä e-laskusopimus jokaisen laskuttajan kanssa erikseen.  

Näin tilaat laskut e-laskuina:

 1. Kirjaudu verkkopankkiisi. Kirjaudu omaan verkkopankkiisi pöytäkoneella tai mobiililaitteella.
 2. Etsi "E-laskuasetukset". Useimmissa verkkopankeissa löydät e-lasku kohdan "Laskut" tai "Maksut" osion alta.
 3. Lisää uusi e-laskusopimus. Valitse "Tilaa e-lasku", "Lisää uusi e-laskusopimus" tai vastaava toiminto.
 4. Valitse laskuttaja. Etsi listasta laskuttajan nimi, jolta haluat ottaa käyttöön e-laskun. Se voi olla esimerkiksi sähköyhtiö, puhelinoperaattori tai vuokranantaja. 
 5. Täytä tarvittavat tiedot. Syötä tarvittavat tiedot, kuten asiakasnumero. Nämä tiedot löytyvät yleensä paperilaskusta.
 6. Vahvista sopimus. Kun olet täyttänyt tarvittavat tiedot, voit vahvistaa e-laskusopimuksen. Jatkossa saat laskut tältä laskuttajalta suoraan verkkopankkiisi e-laskuna.
Hienoa, nyt olet luonut e-laskusopimuksen! Tästä lähtien laskut tulevat suoraan verkkopankkiisi, mistä voit helposti maksaa ne muutamalla klikkauksella - ja taas on muutama tärkeä asia vähemmän muistettavana.