Skip to content

5 faktaa toimistokoiran hyödyistä

shutterstock_655896841

Head of security, wellbeing officer, happiness manager, taukovahti -rakkaalla lemmikillä on monta titteliä! Toimistokoirien hyödyistä puhutaan paljon, mutta miten toimistokoiran läsnäolo oikeastaan parantaa työpäivää? Meillä Uuvalla toimistokoiriin on varmasti poikkeuksellisen positiivinen suhtautuminen; nelijalkaisia kollegoita löytyy lähes kennelin verran.

Sukelletaanpa alla koirien tuoman positiivisen energian syvimpään olemukseen ja käydään läpi faktat siitä, kuinka nelijalkaiset ystävät vähentävät stressiä, parantavat sosiaalista vuorovaikutusta ja saavat työn sujumaan paremmin! Ovatko karvakaverit juuri sitä, mitä sinun toimistosi tarvitsee?

Harkitessasi toimistokoiran tuontia omalle työpaikallesi otathan aina allergiat ja esimerkiksi koirapelot huomioon. Toimistokoiran tulee myös sopia luonteeltaan ja käytökseltään työpaikalla oleskeluun.

Allaolevassa kuvassa toimitusjohtajamme Sami elementissään kennelimme uusimman tulokkaan kanssa!

Nimetön (Instagram-postaus)

5 tapaa, jolla toimistokoira parantaa työtehoa🐶

  1. Stressin väheneminen. Koiran rapsuttelu vähentää tutkitusti stressiä. Karvakaveria rapsutellessa keho rentoutuu, mikä auttaa lievittämään lihasjännitystä. Samalla vapautuu ”hyvänolon hormoni” oksitosiinia. Rapsuttelu rauhoittaa myös mieltä, mukavaan ja rauhoittavaan tehtävää keskittyessä ohjautuvat ajatukset pois stressaavista asioista.

  1. Sosiaalisen ilmapiirin parantaminen. Toimistokoirat toimivat oivallisena jäänsärkijänä ja saavat ihmiset juttelemaan keskenään enemmän. Keskustelu koiran ruokailutottumuksista tai lempileluista muodostuu luontevaksi tavaksi tutustua toisiin paremmin ja luoda yhteenkuuluvuuden tunnetta.

  1. Taukojen merkityksen korostaminen. Kun työtä on paljon tai se imaisee mukanaan, voimme työskennellä turhan pitkään ilman taukoja. Koiranomistajat tuntevat velvollisuutensa huolehtia koiransa jaloittelusta ja muista tarpeista. Tämä voi toimia muistutuksena kollegoillekin taukojen tärkeydestä! Itseasiassa, koko työporukka voi osallistua koiran ulkoilutukseen ja nauttia raittiista ilmasta.

  1. Aktiivisempi työympäristö. Liikunnan terveyshyödyt ovat kiistattomat ja niiden saavuttamiseksi ei tarvita ultrajuoksua tai Ironman thriatlonia. Kävelylenkit lounastauolla tai kahvitauoilla ovat mahtava tapa saada lisää liikuntaa ja pitää mieli virkeänä. Pienikin kävelylenkki auttaa myös vapauttamaan ympyrää kiertävät ajatukset ja lisäämään luovuutta.

  1. Positiivisuuden lisääminen. Koirien iloinen luonne tarttuu kuin norovirus päiväkodissa! Koirat myös muistuttavat meitä siitä, että työ ei ole kaikki kaikessa… ja että pieni huumori ja keveys voivat tehdä työpäivästä mukavamman.

Karvaisilla kavereilla on siis ehdottomasti oma paikkansa organisaatiokaaviossa!