Skip to content

5 keinoa parantaa yrityksen maksuvalvontaa ja vähentää maksuviiveitä

Miten vähentää maksuviiveitäAsiakkaiden viivästyneet maksut voivat aiheuttaa yritykselle monenlaista harmia. Maksuviiveet heikentävät kassavirtaa, lisäävät hallinnollista työtä ja loppuviimein ne voivat muuttua luottotappioksi, mikäli asiakas ei kykene suorittamaan maksua lainkaan.

Myöhässä olevat maksut voivat aiheuttaa myös lisääntyneitä velka-ja korkomenoja, mikäli yritys on riippuvainen asiakkaiden maksuista suorittaakseen omat velvoitteensa. 

Viivästyneet maksut ovat aina riski yrityksen taloudelliselle terveydelle sekä toiminnalle, joten maksuviiveiden mahdollisuus on tärkeää pyrkiä minimoimaan. Onneksi olemassa onkin useita tapoja vähentää maksuviiveitä ja parantaa maksuvalvontaa. Katso alta viisi tehokasta keinoa!

Viisi keinoa vähentää myöhässä olevia maksuja

1. Luo selkeät maksuehdot. Ensimmäinen askel viivästysten vähentämiseksi on selkeiden maksuehtojen määritteleminen. Asiakkaan tulee tietää milloin lasku erääntyy ja mitä seurauksia viivästyksestä on. Maksuehdot kannattaa ilmoittaa sekä sopimuksessa että laskussa.

2. Sähköisen laskutuksen käyttöönotto. Digitaaliseen laskutukseen siirtyminen voi nopeuttaa maksuprosessia huomattavasti. Sähköiset laskut saapuvat asiakkaalle välittömästi ja ne voidaan maksaa muutamalla napsautuksella. Uuvan laskutuspalvelun avulla voit automatisoida koko laskutusprosessin, aina laskun välityksestä mahdolliseen perintään saakka. 

3. Maksutapojen monipuolistaminen. Mitä enemmän maksutapoja voit tarjota asiakkaille, sitä todennäköisempää on, että he löytävät heille sopivan vaihtoehdon ja maksavat laskun ajoissa.

4. Muistutukset erääntyvistä laskuista. Asiakkaat saattavat unohtaa eräpäivät, joten muistutusten lähettäminen ennen eräpäivää ja sen jälkeen voivat pienentää viivästyneitä maksuja.

5. Maksuvalvonnan automatisointi. Maksuvalvonnan prosesseja voidaan automatisoida laskutusohjelmistoilla. Ohjelmistot seuraavat erääntyviä laskuja ja lähettävät muistutuksia automaattisesti. Tämä säästää aikaa ja vähentää inhimillisiä virheitä. Tämä osa-alue onkin Uuvan laskutuspalveluiden vahvuus, luotuasi laskun perusteet voit unohtaa siitä huolehtimisen. Me huolehdimme, että muistutukset ja tarvittaessa myös perintä etenevät kaikkien pykälien mukaisesti. 


Lopulta paras tapa parantaa maksuvalvontaa nojaa yhdistelmään hyvää asiakaspalvelua, oikeanlaista teknologiaa ja selkeitä prosesseja. Kaikki edellä mainitut keinot voivat auttaa hallitsemaan ja vähentämään maksuviiveitä tehokkaasti, mikä puolestaan parantaa yrityksesi kassavirtaa ja taloudellista suorituskykyä.

Jos tarvitset apua laskutusprosessien tehostamisessa, älä epäröi ottaa yhteyttä. Autamme mielellämme!

 

 

Haluatko tietää, miten yrityksesi voisi parantaa laskutusprosessiaan?

Tuntuuko, että nykyisessä laskutusprosessissa on osa-alueita, jotka vievät liikaa aikaasi? Haluaisitko olla varma, että lähettämäsi laskut tulevat maksetuksi mahdollisimman suurella todennäköisyydellä?

Jätä yhteydenottopyyntö joka ei sido sinua mihinkään, niin kerromme, miten voisimme auttaa.