Skip to content

EU:n maksuviivästysdirektiiviin suunnitteilla päivityksiä

eu maksudirektiivi

Lähestyvien eurovaalien alla on hyvä tietää, että EU sääntelee myös laskuja ja niiden maksamista. Maksuviivästysdirektiiviin (2011/7/EU), joka koskee kaupallisten sopimusten maksuehtoja ja tavoittelee maksuaikojen nopeuttamista, suunnitellaan päivityksiä nopeuttamaan maksuja edelleen ja parantamaan tehokkuutta.

Joitakin suunniteltuja muutoksia ovat muun muassa maksuehtojen tiukentaminen ja seuraamusten koventaminen myöhästyneistä maksuista. On myös pohdittu mahdollisuutta luoda entistä läpinäkyvämpi järjestelmä ja automatisoituja maksupalveluita, jotka voivat parantaa maksukäytäntöjä. Muutokset voivat lisäksi sisältää pakollisia ilmoitusvaatimuksia, jotta osapuolet saavat ajoissa tietoa tulevista maksuista ja mahdollisista maksamiseen liittyvistä ongelmista. 

Tarkemmat yksityiskohdat riippuvat lainsäädäntöprosessin etenemisestä ja eri sidosryhmien kuulemisesta. Tärkeintä on kuitenkin äänestää ja olla omalta osaltaan vaikuttamassa siihen, että laskuttaminen ja saatavien suorittaminen on entistä varmempaa tulevaisuudessa!

 

Voimmeko auttaa?

Kaipaisitko ryhtiliikettä laskutukseen? Konsultoimme mielellämme, miten kotiutat saatavasi määräaikaan mennessä mahdollisimman suurella varmuudella. 

Jätä allaolevalle lomakkeelle yhteystietosi, niin saat sähköpostiisi lisätietolomakkeen täytettäväksi.