Skip to content

Miten valita paras perintätoimisto yrityksellesi?

Nainen kahvikupin kanssa

Hyvän perintätoimiston avulla yritys voi tehostaa saataviensa perintää, säilyttää hyvät asiakassuhteet ja parantaa kassavirtaansa. Mutta miten valita oikea perintätoimisto ja mitkä seikat tekevät perintätoimistosta luotettavan? Käydäänpä läpi tarkemmin, mihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta yhteistyö on mahdollisimman menestyksekästä. Kerromme myös, miten asiat toteuvat meillä, jotta voit punnita voisiko Uuva olla teille sopiva yhteistyökumppani.

▶️Lue myös: Näin perintä etenee

Mihin kiinnittää huomiota perintätoimistoa valitessa?

 1. Toimintamalli ja palvelut

Eri perintätoimistot tarjoavat erilaisia palveluita, ja niiden toimintamallit voivat vaihdella. Onko sinulla tarvetta esimerkiksi henkilökohtaiselle asiakaspalvelulle, online-seurantatyökaluille tai toimitko ehkä kansainvälisesti? Haluatko lisäksi myös laskutuspalvelun, mahdollisuuden rahoitukseen tai luottotietojen tarkastukseen? Mitä tekijöitä erityisesti arvostat yhteistyökumppanissasi? Selvitä, millainen palvelukokonaisuus tekisi juuri teidän yrityksenne arjesta helpompaa ja kysy rohkeasti sinulle räätälöityä ratkaisua.

Kun saat palvelut laskun koko elinkaaren ajalle yhden ja saman katon alta, voit laskun lähetettyäsi olla luottavaisin mielin, että saat myös sinulle kuuluvat rahat. Uuva tarjoaa niin laskutus-, rahoitus- kuin perintäpalvelutkin, voit tutustua palveluvalikoimaamme tarkemmin täällä.

Lue myös: Mikä on laskun elinkaari?

 2. Palveluntarjoajan kokemus ja maine

Perintätoimistoalan maine on ajan saatossa saanut kolhuja johtuen toimijoista, jotka eivät noudata hyvää perintätapaa tai lainsäädäntöä. Sillä, kuka yrityksesi perintää hoitaa on oikeasti väliä. Onkin tärkeää valita perintätoimisto, joka toimii eettisesti ja korrektisti sekä noudattaa Suomen lainsäädäntöä ja hyvää perintätapaa. Tarkista, että käyttämäsi perintätoimisto on perimistoimistojen liiton liiton jäsen.

Uuva aloitti toimintansa KTC Finlandina jo kultaisella 90-luvulla ( tutustu tarinaamme paremmin täällä), tavoitteenaan parantaa tuolloin villiin länteen verrattavissa ollutta perintäalaa. Vuosien varrella olemme lisänneet palveluvalikoimaamme ja tarjoammekin nyt vuonna 2023 palveluita laskun koko elinkaaren ajalle, kaiken kokoisille yrityksille. Olemme avainlippua ylpeästi kantava, täysin kotimainen toimija sekä perimistoimistojen liiton jäsen. Olemme sitoutuneet arvojemme - positiivisuus, innovatiivisuus sekä vastuun kantaminen - mukaiseen toimintaan kaikessa tekemisessämme. 

 3. Hinnoittelu

Hinnoittelumallit vaihtelevat perintätoimistoittain. Joissakin tapauksissa laskutetaan kiinteä hinta, kun taas toiset perivät palkkion peritystä summasta. On tärkeää ymmärtää hinnoittelumalli ja varmistaa, että se on yrityksellesi sopiva.

Haluatko konsultointia tai tarjouksen laskutus/perintäpalveluista omalle yrityksellesi? Autamme mielellämme. 

4. Asiakaspalvelu

Hyvä asiakaspalvelu on merkittävä tekijä luotettavassa perintätoimistossa. Työtä tulisi tehdä "ihminen ihmiselle"-mentaliteetilla. Tässä avainasemassa onkin asiakaspalvelijoiden työssä viihtyminen ja sitä kautta yrityksen työkulttuuri.

Jos yritykselläsi on kysyttävää tai tarvitsette apua, on tärkeää, että perintätoimisto pystyy tarjoamaan nopeaa ja asiantuntevaa tukea. Hyvä perintätoimisto huolehtii myös velallisen kohtelusta - oikeudenmukainen,  tapauskohtainen ja inhimillinen lähestymistapa auttaa säilyttämään asiakassuhteet hyvinä vaikeissakin paikoissa. Muistathan, että perintätoimisto henkilöityy herkästi myös sinun yritykseesi!

 5. Teknologia

Nykyajan perintätoimistojen tulee pystyä hyödyntämään parhaita saatavilla olevia teknologisia ratkaisuja tehostaakseen perintäprosessejaan. Teknologia ja automatisointi nopeuttavat perintäprosessia, auttavat pitämään reaaliaikaista kirjaa saatavista ja parantavat perintätoimiston ja yrityksen välistä kommunikaatiota.

Meidän etunamme on juurikin tekninen osaaminen, sillä kehitämme järjestelmiämme jatkuvasti tiiviissä yhteistyössä koodaajien kanssa. Asiakkainamme on useita suuryrityksiä, sillä pystymme räätälöimään vaativiakin ratkaisuja ja integroimaan omia järjestelmiämme lähes kaikkien asiakkaillamme käytössä olevien järjestelmien kanssa.

Onko sinulla tarvetta laskutus-, perintä- tai rahoituspalveluille?

Meiltä saat nuo kaikki saman katon alta, helposti ja omiin järjestelmiisi integroituna. Yhteistyö kanssamme on mutkatonta ja asiakastyytyväisyytemme  erinomainen.

Tutustu Uuvaan paremmin