Skip to content

Uuvan toimistokoirat esittäytyvät

Nimetön malli (51)

Toimistokoirat ovat arkipäivää jo useassa eri yrityksessä, mutta meillä Uuvalla on joinakin päivinä paikalla pienimuotoinen kenneli. Tällä hetkellä karvaisten kollegoiden pääluku on kahdeksan, mutta trendi on ollut nouseva... koirakuume tarttuu kuin liittymämyyjä ohikulkijaan! 

Alla esittelyssä tämän hetkiset hännänheiluttajat. Aivan kuten meillä kaksijalkaisillakin, on heillä jokaisella omat vahvuutensa ja roolinsa toimistolla. 

Hilla

HAUska tutustua, minä olen Hilla, sileäkarvainen noutaja! Usein myös Riiviöprinsessaksi kutsuttu, se lienee korkein mahdollinen kuninkaallinen arvonimi. Ikää minulla on vuosi ja nelisen kuukautta päälle, vaikkei naiselta kyllä saisi kysyä.

Erityistaitoni on koirakollegoiden omaisuuden ulosotto - suoraan suusta. Onko se sitten osa sitä läpinäkyvää perintäprosessia josta isäntäni usein puhuu?

Erilaiset bisnekset pitävät meikäläisen sen verran kiireisenä, etten toimistolle kovin usein ehdi. Toimistolla ollessani olen kuitenkin 110 % panoksella mukana, halusivat muut sitä tai eivät.

Tykkään uimisesta, metsälenkeistä vapaana, kavereideni kanssa riehumisesta ja herkuista. Emäntäni treenaa noutajien taipumuskokeisiin. Minun ei tarvitse, koska olen jo noutaja.

Hilla toimistokoira

Touko

Minä olen Touko, tunnistat kauniit kasvoni ehkäpä verkkosivujemme Chatbotista! Kyllä, se olen minä kuka siellä vastailee, vankalla yhdeksän vuoden asiantuntemuksella. Voit kutsua meikäläistä myös nimillä Toukkis, Toge, Makkara, Kakkiainen tai Makkispekkis.

Asiakaspalvelun lisäksi erikoistaitojani ovat vesilätäköiden kiertäminen, kiukuttelu sekä ihmisten manipuloiminen, jotta kävelyn sijaan saisin lenkeillä sylikyydin. Rakkaita harrastuksiani ovat syöminen ja nukkuminen.

Toimistolla olen merkannut omaisuudekseni mm. myynnin roskiksen, jotta tietävät muut olla koskematta siihen… Olen kuulemma ikuinen teini ja vahdin aina, ettei omistajani pääse vahingossakaan eksymään pois näköpiiristäni!

touko toimistokoira

Bimse

Bimse, Bimsku, Dim-Sum, Simsala-Bimse… rakkaalla lapsella on kuulemma monta nimeä! Bimse on näistä se virallinen kutsumanimeni. Olen kotoisin Liettuasta ja sukupuuni on melkoisen laaja, en itsekään ole ihan varma sen sisällöstä. Ehkäpä suonissani virtaa jackrusselia, mäyräkoiraa ja heeleriä?

Saavuin suomeen elintasopakolaisena vuoden 2022 keväällä, tosin näin Päiväunivastaavan pestin ottaneena taidankin olla työperäinen maahanmuuttaja! Päiväunet ovatkin erikoisosaamistani, toimistolla ollessani ne maistuvat makoisimmalta kollegani Tiiran pedissä.

Minulle uudessa kotimaassani osoitetut palvelijat ovat ihan ookoo, tosin miesoletettu on hieman epäilyttävä. Kanaherkkujenkin kanssa kitsastelevat liikaa. Olen vielä vähän ujo, mutta tykkään oikeastaan kaikista koirista ja ihmisistä!

bimse toimistokoira

Hilma

Piilottakaa roskiksenne, täältä tulee Hilma! Meikätyttö tottelee myös nimiä Hilmuud, Hilmuli, Hurja-Hanna ja Hellevi – silloin kun se itselleni sopii. Ikää kun on vasta nippanappa yksi vuotta, on maailmassa niin paljon ihmeteltävää, että keskittyminen joskus herpaantuu.

Toimistolla toimitan ruokakenraalin virkaa ja olen lisäksi lounasjaoston aktiivinen jäsen. Olen ymmärtänyt, että toimiston pakastin on täynnä jäätelöä, mutta työtehtävissäni roskiksia dyykatessa löydän vain jätskitikkuja! Tästä esitän syvän paheksuntani. Kyllä minä ne tikutkin paremman puutteessa syön, ihmis-äippäni jostakin syystä ei ole tästä niin mielissään. Minä kun haluan vain tehdä työni hyvin!

Vinkkinä myös muille koirakollegoille, roskikset kannattaa aina tutkia!

hilma toimistokoira

Robin

Heipä hei, olen Robin, myös Konstaapelina tunnettu. Nokkelimmat saattavat tunnistaa, että olen chihuahua ja supervoimani on söpöys. Ulkomuotoni suorastan kerjää rapsutuksia! Olen osittain kuuro ja hampaitakin on jäänyt matkan varrelle, mutta se ei menoa haittaa. Yritän opettaa ihmisillenkin chillisti ottamisen ja stressaamattomuuden jalon taidon, mutta heikosti tuo tuntuu perille menevän.

robin toimistokoira

Hilda

Tutustuitkin yllä jo sisarpuoleeni Hilmaan, meissä sanotaan olevan jotakin samaa näköä? Nimetkin etäisesti muistuttavat toisiaan. Minä olen meistä se pikkusisko, täytän vasta puoli vuotta. Kannan ylpeänä myös nimiä Hilda-Hurjimus, Pissamaisteri, Hauva-Vauva ja Valkoinen Paholainen. Olen siis kultainen noutaja, vaikka oheisessa kuvassa värini ei ihan oikeuksiinsa pääse.

Ruuan suhteen olen kriittinen, mitä tulee annoskokoihin. Itse ruokahan on aina hyvää! Tai hyvää on myös kaikki, mitä ihmiset eivät ruokana ehkä pidä... Siskoni kanssa harrastetaan roskisdyykkausta, toimistolla on tähän oivat puitteet. Ihmis-isukkini pitää toimistolla vakioarsenaalissaan myös hajunpoistajaa ja puhdistusaineita, sillä saattaa olla että joskus on vahingossa lattialle ( tai matolle) lirahtanut. 

Maailma on täynnä ihmeitä, minua kiinnostaa ihan kaikki! Oli kyseessä ihminen, koira, eläin, auto, pyörä, puusta pudonnut lehti tai mitä tahansa, niin minun on pakko päästä tutustumaan.

7

Elvis

Olen Elvis, kolmevuotias mäyräkoira joka myös Villahousuna tunnetaan.  Toimitan vahtimestarin virkaa, sillä kukaan ei pääse toimistolle ilman minun lupaani. Minua ei voi lahjoa herkuilla, sillä en ole niille lainkaan perso, toisin kuin muut kollegani... Minä kannan vastuuni!

Harkitsen siirtymistä ammattipalloilijaksi, jotta voisin leikkiä pallon kanssa taukoamatta. Olen kiltti, toiveikas ja optimistinen koira. Viihdynkin Uuvalla erinomaisesti, sillä Uuvan arvoistakin löytyvä positiivisuus kuuluu luonteeseeni!

 

Elvis toimistokoira

Tiira

Järjestys taloon, täällä vartioin minä! Pidän huolen, että perintä-ja laskutustyö tehdään harkiten, työni on komenta liiaksi hosuvat askeltajat takaisin rauhalliseen tempoon.

Minua kutsutaan myös nimillä Tirppe tirpendaali, Speedy Tornaado ja poliisi, mihin sopiikin erinomaisesti innokkuuteni ilmoittaa epäilyttävästä toiminnasta. Toimin myös karvaisena ovikellona, ponteva ääni kompensoi pienen kokoni. 

Tarkkanenäisenä en koskaan missaa lattialle päätynyttä namia. Omaan vilkkaan mielen, vikkelät tassut ja ketterän kropan, ehdin nanosekunnissa tarkastamaan kaikki sopet ja mutkat. 

Toimistolla parasta on roskisten saladyykkaus - yleinen harrastus myös muiden kollegoideni keskuudessa - sekä hippaleikit. 

Vapaa-ajallani opiskelen etsijäkoiraksi ( ns. id-trailing), tavoitteenani valmistua pätevöityneeksi elänkarkureiden paikantajaksi. 

4