Skip to content

Mitä tietoja laskulla tulee olla?

mitä tietoja laskulla tulee olla

Oletko ehkä liiketoimintaansa starttaileva yrittäjä, joka miettii, miten hoitaa laskutus mahdollisimman helposti ja luotettavasti? Tai ehkä olet tehnyt laskut tähän asti itse, mutta tarpeen kasvaessa tarvitset lisää ammattimaisuutta prosessiin.

Laskutus on olennainen osa yrityksen toimintaa, ja siihen liittyy tiettyjä määräyksiä sekä sääntöjä, joita tulee noudattaa. Onkin ensiarvoisen tärkeää, tietää, mitä laki sanoo tiedoista, joita laskulta tulisi löytyä. Tietojen oikeellisuus varmistaa myös sen, että laskut tulevat maksetuksi ajallaan. 

Joten, käydäänpä läpi mitä tietoja laskulta tulee löytyä! 

 

Tiedot, jotka laskulta tulee löytyä


1. Myyjän ja ostajan tiedot: Yrityksen nimi tai toiminimi sekä yhteystiedot on mainittava laskulla. Ostajan osalta vaaditaan vähintäänkin ostajan nimi tai yrityksen nimi.

2. Y-tunnus: Myyjän Y-tunnus on mainittava, ja ostajan Y-tunnus, jos ostaja on arvonlisäverovelvollinen.

3. Laskun numero: Jokaisella laskulla on oltava uniikki sarjanumero, joka voidaan määrittää joko numeroin tai kirjaimin.

4. Laskutuspäivä ja eräpäivä: Nämä tiedot ovat pakollisia, jotta tiedetään, milloin lasku on laadittu ja milloin sen tulee olla maksettuna.

5. Laskutettavien tuotteiden määrä ja luonne: Laskulla on esitettävä selkeästi, mitä tuotteita tai palveluita lasku koskee.

6. Maksun määrä sekä tuotteiden yksikköhinnat: Laskun loppusumma on tietenkin oltava mainittuna, mutta lisäksi tulee ilmoittaa myös yksikköhinta ja määrä, jos mahdollista.

7. Arvonlisäveroprosentti: On tärkeää eritellä arvonlisäveron osuus loppusummasta ja mainita sen prosenttimäärä.

8. Maksuehdot ja viivästyskorko: Ilmoita, millä ehdoilla maksu tulee suorittaa ja mitä seuraa, jos eräpäivää ei noudateta.

Laskutuspalvelu huolehtii laskun koko elinkaaresta

Jos laskutus on satunnaista, voi laskuja tehdä itsekin esimerkiksi taulukkolaskenta- tai tekstinkäsittelyohjelmalla. Helpointa on kuitenkin ottaa käyttöön laskutuspalvelu, jolloin voit olla varma, että laskuilta löytyy kaikki tarvittava ja tiedot ovat oikein. Aloittelevalle yrittäjälle laskutus voi tuntua haastavalta ja kokeneemmankin laskuttajan prosessissa saattaa olla parantamisen varaa!

💡Lue myös: Näin helppoa on laskutuspalvelun käyttöönotto

Mikäli laskutusohjelman käyttö jostakin syystä epäilyttää, on tarjolla maksuttomia kokeilujaksoja. Pienyrittäjille suunnattua Uuva Cloudia voit testata ensimmäisen kuukauden ajan ilman kuukausimaksua.

Uuva Cloud on palvelu, jossa ulkoistat laskutuksesi edullisella kuukausimaksulla ja laskutuksen etenemisestä huolehditaan puolestasi. Mikäli maksua ei tule eräpäivään mennessä, käynnistyy automaattinen maksumuistutus- ja perintäprosessi. Laskusi pysyvät tallessa, eikä sinun tarvitse huolehtia niiden maksetuksi tulemisesta - Uuva Cloud tekee sen puolestasi.

➡️ Tutustu Uuva Cloudiin

Voimmeko auttaa?

Kaipaisitko ryhtiliikettä laskutukseen? Konsultoimme mielellämme, miten kotiutat saatavasi määräaikaan mennessä mahdollisimman suurella varmuudella. 

Jätä allaolevalle lomakkeelle yhteystietosi, niin saat sähköpostiisi lisätietolomakkeen täytettäväksi.