Skip to content

Mitä tehdä, jos asiakas ei maksa?

turhautunut nainen

Palvelu tai tuote on onnistuneesti myyty, lasku lähetetty ja eräpäiväkin ohitettu, mutta rahoja ei näy eikä kuulu. Harmillisen tuttu juttu useimmille yrittäjille.

Mitä siis on tehtävissä, jos asiakas ei maksa?

  1. Ihan ensimmäisenä tarkista lasku. Varmista, että laskussa ei ole virheitä ja että se on lähetetty oikealle asiakkaalle. Laskun tulee sisältää kaikki tarvittavat tiedot ja täyttää laskutuksen vaatimukset.
  2. Mikäli lasku on kunnossa, mutta maksu edelleen viivästyy, voit lähettää maksumuistutuksen. Tämä toimii nimensä mukaisesti muistutuksena maksusta ja antaa asiakkaalle lisäaikaa suorittaa maksu.
  3. Käytä perintäpalvelua. Viimeistään tässä vaiheessa me ojennamme auttavan kätemme. Voit toki myös ulkoistaa meille koko laskutusprosessisi alusta alkaen.

Perintäpalvelun käyttö

Perintäpalvelu on tehokas ratkaisu yrityksen saatavien hallintaan, auttaen parantamaan kassavirtaa ja vähentämään luottotappioita. Se on oleellinen osa yrityksen talouden hallintaa.

Perintä sanana voi aiheuttaa kaikuja historiasta, jolloin toimintaa ei juurikaan säännelty, eikä ylilyönneiltä vältytty. Tämän päivän perintä on tarkasti säänneltyä ja inhimillistä, me Uuvalla panostamme isosti hyvien asiakassuhteiden säilymiseen ikävästä tilanteesta huolimatta. Erilaisten maksusuunnitelmien teko on arkipäivää ja pyrimme aina hyvään asiakaskokemukseen puolin ja toisin.

  • Lue lisää: Näin perintä etenee

Perintäpalvelun hyödyt yrityksille

Perintäpalvelun käytön oleellisin hyöty on tietysti se, että yrittäjä saa kotiutettua hänelle kuuluvat rahat. .

Laadukkaan perintäpalvelun käyttö tuo monia muitakin hyötyjä yritykselle:

  1. Kassavirran parantuminen: Saatavien nopeampi perintä auttaa parantamaan yrityksen kassavirtaa ja mahdollistaa investointien tekemisen.
  2. Riskien vähentäminen: Perintäpalvelun avulla voidaan vähentää saatavien luottotappioista aiheutuvia riskejä.
  3. Ajan ja resurssien säästö: Yritys ei joudu käyttämään aikaa ja resursseja laskujen perintään, vaan voi keskittyä ydinliiketoimintaansa.
  4. Ammattimainen lähestymistapa: perintäpalvelu tarjoaa ammattimaisen lähestymistavan perintään ja varmistaa, että lainsäädännön vaatimukset täyttyvät.

Tehokkaan perintäpalvelun avulla yritys voi keskittyä ydintoimintaansa ja varmistaa sen kasvun ja kehityksen. Valitse oikea kumppani ja hyödynnä perintäpalvelun tarjoamat mahdollisuudet yrityksesi menestyksen edistämisessä.

 

Haluatko varmistaa, että saat kotiutettua sinulle kuuluvat rahat?

Me Uuvalla tarjoamme maksuvalvontaa kaiken kokoisille yrityksille. Palvelumme on helppokäyttöinen; luot vain laskun järjestelmässämme, lähetät sen ja annat meidän huolehtia muusta. 

Tutustu palveluihimme